Investigació

Diferents estudis epidemiològics han observat que aquells individus que segueixen millor una dieta mediterrània tenen menor mortalitat per malalties cardiovasculars i per cert tipus de càncer.

L'oli d'oliva es pot considerar un dels aliments més representatius de la dieta mediterrània tradicional. És molt ric en àcids grassos monoinsaturats i, a l'igual que la dieta mediterrània, el seu consum s'ha associat no només a una reducció del risc cardiovascular sinó també d'obesitat, síndrome metabòlica, diabetis i hipertensió.

Una dieta mediterrània rica en oli d'oliva verge extra s'ha vist que provoca una millora de diferents factors de risc cardiovascular com el perfil lipídic plasmàtic, la tensió arterial, la funció de l'endoteli vascular i l'oxidació lipídica. Alguns dels beneficis s'han atribuït al gran contingut d'àcid oleic, un greix monoinsaturat. No obstant, actualment cada vegada tenim més evidències que l'oli d'oliva verge extra conté gran quantitat de micronutrients molts d'ells antioxidants amb efectes antiinflamatoris que podrien explicar els efectes beneficiosos observats sobre la salut.

També cada vegada tenim més estudis que suggereixen que el consum d'oli d'oliva verge extra és bo per prevenir més malalties cròniques o be controlar millor metabòlicament la diabetis.

Compartir